Hormonel akne

14. januar 2020 Ingen kommentarer

Akne er en hudsygdom som rammer de fleste på et eller andet tidspunkt i deres liv. Om det er én enkelt bums i ny og næ eller markante, længerevarende udbrud så er en ting sikkert: det er ikke din skyld.

Vi har alle hormoner i kroppen og hormoner er desværre ofte en årsag til akneudbrud. Det mandlige hormon, androgen, kan være med til at øge hudens produktion af olie, hvilket deraf kan lede til fedtet hud samt bumser. Altså kan vores hormonbalance have indflydelse på udbrud af hormornel akne, da vores porer fyldes med fedt fra huden og tilstoppes, hvilket resulterer i bumser.

Det kvindlige hormon, østrogen, virker derimod omvendt, men især inden ens menstruation begynder kan androgenniveauet være højere. Af denne grund er præventionsmidler, såsom p-piller oftest et værktøj, som man som kvinde kan benytte for at forbedre sin hud. Det skal understreges, at så snart man stopper med at tage præventionsmidlet, vil huden begynde at opføre sig som før.

Nogle kvinder kan opleve, at gravidtet forbedrer deres hud, mens andre, som ikke har døjet med akne før, kan opleve det modsatte – afhængigt af, hvordan huden reagerer på forskellige niveauer af hormoner.

Hvad så med dem, som ikke kan bruge præventionsmidler til behanding af hormonel akne?

Der findes et hav af forskellige metoder, men ikke alle oplever positive resultater. Det er derfor vigtigt, at man konsulterer en hudspecialist som kan vejlede en i retningen af en behandling som passer til en. Kleresca, som er en ikke invasiv behandling kan benyttes året rundt og kan være løsningen.

Hvis du vil vide mere om Kleresca og om behandlingen er noget for dig, så find en klinik som tilbyder behandlingen her: https://kleresca.dk/da-dk/find-your-clinic

Tilføj kommentar