Permanent hårfjerning: Det skal du vide

Hvad er permanent hårfjerning?

Ønsker du at skære ned hvor meget tid du bruger plukning, barbering og voksning? Permanent hårfjerning med laser, er en populær mulighed for at reducere uønsket hår på dit ansigt, arme, ben, ryg, bikini område eller armhuler. Når man foretager permanent hårfjerning med laser, går laserlyset og varmen fra lysstrålen ind og ødelægger hårsækkene. Laseren kan kun ødelægge de hårsække der er i vækstfasen, og det er derfor vigtigt at regne med flere behandlinger for at ødelægge de hårsække der er i hvilefasen. 

Er permanent hårfjerning noget for mig? 

  • Laser hårfjerning er mest effektiv, hvis du har lys hud og mørkt hår, men det fungerer også på mørkere hud.
  • Hvis du ønsker at reducere hårvækst 
  • Hvis du ikke har solbadet 4 uger forinden. 

Hvad koster en behandling? 

En behandling koster fra 500 – 4000 kr. alt afhængig af området der behandles. Det er vigtigt at beregne at der skal mere end én behandling til. De fleste behandlere anbefaler mellem 6-12 behandlinger.

Hvordan forbereder jeg mig inden min laser behandling?

Inden din behandling må du ikke vokse, eller bruge pincet mindst to uger før din laser behandling. Behandlinger er rettet mod hårets rod, og voksning, pincet og plukning fjerner roden og efterlader ingenting for laseren at målrette mod. Dagen før eller dagen for din laser hårfjerning behandling, skal du barberer det område, som du planlægger at have laseret. Du bør også undgå solbadning 4 uger før din behandling.

Hvordan føles det at få behandlingen? 

Under din laser behandling, vil du mærke små smæld – lidt ligesom små elastik smæld. Derudover kan du føle en varme og stramhed i huden, f.eks som når du har været solbrændt. 

Hvordan er helingsprocessen? 

Efter din behandling kan du fortsætte dig dag som du plejer. Dog må du ikke solbade i mindst 4 uger efter din behandling. 

Hvad vil det sige at få en permanent hårfjerning med laser? 

Gennem tiden er det blevet meget populært at få fjernet hår permanent med laser. Oftest foretages behandlingen på overlæbe, hage, bikinilinje, ben, armhuler og ryg.

Er permanent hårfjerning noget for mig? 

Permanent hårfjerning med laser kunne være noget for dig hvis: 

  • Du ønsker at få permanent fjernet hår på dele af kroppen
  • Er træt af at shave
  • Nogle lasere kan kun reducere hårene hvis du har mørke hår. Dog er det muligt at finde klinikker der har en laser der virker til både mørke og lyse hår. 

Hvordan foregår behandlingen? 

For at laseren kan ødelægge hårsækken, skal håret være i vækstfasen. Man er derfor nødt til at gentage behandlingen over flere omgange, da håret vokser i flere vækstfaser og ikke på samme tid.  Behandlingen foregår ved at behandleren smører en gel ud på det område der skal behandles, hvorefter der lases små områder af gangen. 

Hvad koster en permanent hårfjerning? 

En behandling koster mellem 500-6.000 kr. alt afhængig af hvilket område der behandles. De fleste behandlere anbefaler mellem 4-10 behandlinger for at opnå det optimale resultat.