BRYSTFORSTØRRELSE OG TRÆNING – Hvad må du, og hvad må du ikke?

17. december 2019 Ingen kommentarer

Hvordan er det med træning, når man har fået lavet en brystforstørrelse? Det er et af de spørgsmål, vi får rigtig ofte fra kvinder, der enten overvejer en BFO eller har fået det lavet. Vores kirurg Anders Ulrik svarer på nogle af de oftest stillede spørgsmål om BFO og træning:

HVORNÅR MÅ MAN TRÆNE IGEN EFTER EN BFO?

Anders: “Du må gerne begynde at træne efter 3 ugers tid – så længe det ikke er direkte brysttræning og løb. Efter 6 uger kan man starte med små vægte igen.”

JEG TRÆNER MEGET I FORVEJEN – BETYDER DET NOGET FOR MIN BRYSTFORSTØRRELSE?

Anders: “Jo større og stærkere brystmusklen er jo mere vil det stramme, når vi har lagt brystimplantatet under musklen.” Anders plejer at anbefale kvinder der træner meget, at de holder en pause med den direkte træning af brystmusklerne i nogle uger inden operationen. På den måde kan brystmusklen slappe mere af, hvilke kan betyde færre smerter efterfølgende.

Og med en pause på minimum 6 uger, hvornår er man så tilbage til sit styrkemæssige udgangspunkt fra før operationen? Her svarer Anders med en reference til et studie: “I et studie var 50% af kvinderne oppe på 50% af deres tidligere ydeevne efter 2 uger. Efter 6 uger var det tal oppe på 75%, og på lang sagt så det ud som om, at alle kvinderne var helt tilbage til deres forhenværende topniveau.” Så det lader altså ikke til, at det er frygten for at miste den gode form, der behøver at holde dig fra at få foretaget operationen.

KAN IMPLANTATERNE GÅ I STYKKER, HVIS MAN F.EKS. TRÆNER BRYST?

Her kommer svaret prompte fra Anders: “NEJ – Vi har kørt en bil henover og kastet dem ud fra vinduet på 2. sal. Selv det høje tryk kan ikke ødelægge dem. Men hvis man har implantater af ældre dato, så kan de være mindre modstandsdygtige.” Du kan altså lave præcis de samme ting efter brystforstørrelsen.

KAN IMPLANTATERNE FLYTTE SIG, HVIS MAN TRÆNER MEGET?

Som udgangspunkt er svaret nej. Anders uddyber dog med et lille men: “Særligt kvinder, der har tabt sig meget, vil have mere væv at give af, så implantatet får et lille rum at rygge sig rundt i. Dette kaldes også for lommer. Men det er ikke på grund af træningen, men noget der sker naturligt over tid, fordi brystvævet giver efter.” Det er altså ikke træningen der er skyld i muligheden for større lommer, som mange fejltagtigt går og frygter.

 

Vil du vide mere?

Tilføj kommentar