BFO: Ofte stillede spørgsmål og svar

23. oktober 2019 Ingen kommentarer

Når du ønsker en brystforstørrende operation (BFO) er der mange spørgsmål som dukker op. Hvornår skal mine brystimplantater skiftes, hvornår kan jeg træne igen og hvad er kapseldannelse egentlig? Nedenfor har vi samlet 9 ofte stillede spørgsmål og svar til dig, som overvejer en brystforstørrende operation.

Hvad er den forventede levetid for et brystimplantat?
Implantater er ikke livstidsprodukter, og derfor skal du sandsynligvis have dem skiftet i løbet af din levetid. Hos de fleste kvinder holder implantaterne i 10-20 år. Årsagen til, at kvinder får skiftet deres implantater kan skyldes flere ting – herunder ønsket om en anden form og/eller størrelse eller eventuelle komplikationer.

Hvor længe skal jeg vente med at genoptage træning og fysisk aktivitet?
Restitutionstiden varierer fra kvinde til kvinde, men du vil generelt mærke det største ubehag i dagene umiddelbart efter operationen. Den gennemsnitlige restitutionstid er mellem 2-6 uger. Spørg din kirurg til råd, og følg hans eller hendes vejledning nøje.

Hvilken effekt har rygning på min helingsproces efter operationen?
Rygning får dine blodkar til at trække sig sammen, og reducerer således blod- og ilttilførslen via blodet til operationsområdet. Huden har behov for blod og ilt til at hele optimalt, og derfor bliver helingsprocessen langsommere, hvis du ryger. Din kirurg vil derfor give dig anbefalinger omkring rygepause/-stop inden operationen.

Vil jeg miste følelsen i brystvorterne?
Ved en brystforstørrende operation kan der ske en ændring af følsomheden i brystvorterne. Denne forandring kan enten gøre brystvorterne mere eller mindre følsomme, og forandringen kan forekomme i en kortere periode eller være permanent.

Hvornår kan jeg bruge bøjle-BH igen?
De fleste kirurger vil råde dig til at vente tre måneder efter operationen med a bruge en bøjle-BH.  Det skyldes, at din krop danner arvæv i tre måneder efter operationen, hvilken kan blive påvirket af et pres fra en støttebøjle.

Kan jeg solbade eller gå i solarium, hvis jeg har brystimplantater?
Dine Mentor brystimplantatet tåler sollys og solarium – men dine ar kan blive misfarvet af pigmentforandringer. Derfor anbefales det, at du undgår direkte sollys i et år efter operationen, da det vil kunne gøre dine ar permanent mørke. Du kan evt. dække arret med plaster.

Skal jeg have min idealvægt, før jeg får indopereret brystimplantater?
For at få det bedste resultat bør du være tæt på din idealvægt, når du skal have en brystforstørrende operation. Et efterfølgende større vægttab kan have en negativ indflydelse på resultatet. Brystet kan ændre form, blive slapt og reduceret i størrelse, hvis du taber dig meget. Omvendt kan en vægtstigning betyde, at dit bryst vil virke større end ønsket.

Hvad er kapseldannelse?
Et brystimplantat er et fremmedlegeme og kroppen reagerer derfor altid naturligt ved at danne et tyndt arvæv omkring brystimplantatets overflade. Det er det, vi kalder en naturlig kapseldannelse. Desværre kan kroppen reagere, så der komme en tykkere kapseldannelse, hvor symptomerne spænder fra lidt hårdhed og mildt ubehag til smerte og ændring af formen på brystet. Det vil være nødvendigt at kontakte din kirurg i de tilfælde, hvor formen er ændret og smerten eller hårdheden er udtalt.

Kan jeg risikere at få strækmærker af mine implantater?
Brystforstørrelser kan sommetider give strækmærker, hvis huden udvides meget. Ved at vælge et mindre implantat kan du mindske risikoen.

Vi håber, at du har fået svar på nogle af dine spørgsmål omkring brystforstørrende operationer. Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at stille dem i kommentarsporet – så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Tilføj kommentar